Laos
Inmiddels ben ik een aantal dagen in Laos. Geweldig land dat nog niet zo toeristisch is als Thailand. De mensen zijn wat meer onbevangen en vriendelijker, en je hebt niet de hele tijd het idee dat iemand geld aan je wil verdienen.
De kindjes zijn hier ook erg leuk, zwaaien vaak naar je en roepen Sabaidee(hallo)! Vandaag zijn we met wat mensen die in een restaurantje hebben leren kennen naar een weeshuis gegaan. Zij waren daar de dag ervoor ook al geweest om een aantal spullen te geven en vandaag gingen ze terug om de kinderen weer te ontmoeten. Hebben een volleybal voor ze gekocht en een tijdje met ze gesport, volleybal en basketbal. Was weer een mooie ervaring! Daarna met de mensen die we hebben leren kennen naar hun hotel gegaan, wat echt superluxe was. 20 keer zoveel als wij voor onze kamer betalen. Maar zij hebben wel een zwembad, waar we een verfrissende duik in hebben genomen, superfijn!
Heb wel een probleempje, kan in Laos geen geld opnemen. Dat heeft wel wat stress opgeleverd, want ik dacht in het begin dat er een aantal verkeerde afschrijvingen hadden plaatsgevonden en mijn rekening gewoon leeg of geplunderd was. Inmiddels blijkt er nog wel geld op mijn rekening te staan, maar ik krijg er gewoon geen geld uit. Gelukkig mijn reisgenootje wel, dus moet zolang maar van haar lenen.
Hebben verder gisteren nog een actieve dag gehad, gemountainbiked en gekayakked. Heb nu gigantische armspieren:). Onderweg zijn we gestopt bij een waterval, waar we konden zwemmen.
Zijn trouwens met een 2 daagse slowboat van de grens naar de stad Luang Prabang gereisd. Door prachtig landschap, maar een lange zit.
Morgen gaan we vroeg op om de bedeltocht van de monniken te zien, 5.30 AM, daarna door met de bus naar Vientiane. Nog genoeg op het programma!
Bedankt voor jullie reacties trouwens, leuk om ook af en toe wat van het thuisfront te lezen!
Wat geweldig toch ,jij zo ver weg....en toch van je reis al mee kunnen genieten.
Super!
Ga nog maar heel veel genieten, dan genieten wij weer van je verhalen!
Liefs Sandra en de rest natuurlijk
Hoi Lianne,
Leuk deze berichten van je te lezen! En wat een gevarieerd programma!
Genier er enorm van. Ik hoor je live/verhalen graag bij terugkomst.
Groet,
Andries
p.s. CP is binnen..
Ha Lianne!
Wat leuk allemaal. Je haalt er wel alles uit he.. Super!
Mocht je in geldnood komen, ik zit nu in midden Vietnam, kan je altijd uit de brand helpen :)
maar moet je wel ff de gens over ;)
Meid, veel plezier verder met je reis!
X
Toewan